پیش از ورود و استقرار آریایی ها، نژادهای بومی ای در ایران زندگی می کردند. از جمله این نژادها می توان به نژادهای مدیترانه ای، استرالیایی، نگرویی و حامی اشاره کرد. اقوام عیلامی، کاسی، لولویی، کادوسی و تپوری از اقوام مربوط به این نژادها بودند. ورود اقوام بیگانه مانند اقوام هند و اروپایی، سامی، عبری، تورانی، گرجی و چرکسی موجب افزایش تعداد نژادها ...
ایرانیان از صحراهای جنوب روسیه و اِستِپِ اوراسیای قدیم پا به سرزمین های نو جنوبی گذاشتند. آنان هنگامی که در ایران جای گیر شدند، رفته رفته متوجهِ دریاها و راه های دریایی آن گردیدند.
سیدجمال از جمله معدود اندیشمندانی است که از شخصیت، افکار و اندیشههایش برداشتهای گوناگون و حتی متضادی شده است. تعامل وی با طیف گستردهای از افراد از سلاطین، خلفا، دگراندیشان و... او را در معرض قضاوتهای بیشماری قرار داده است؛ عدهای در طرفداری و برخی در مخالفت با سید، به داوری او نشستهاند.
جایگاه و مرتبه معماری قاجار در تاریخ معماری گذشته ایران می تواند محل بحث و تامل باشد، چرا که اگر آثار معماری را از زاویه خلاقیت های ایجاد شده مورد توجه قرار دهیم، ارزش پیدا می کند و در جایگاه برتر و تکامل یافته تری نسبت به معماری های دوره های قبل از خود چون زندیه و صفویه قرار می گیرد.
ساواک برای خارج از کشور بودجه عظیمی داشت. به علاوه از طریق وزارت خارجه شبکه وسیعی ایجاد کرده بود، آمد و رفت ایرانیان به خارج به طور کامل تحت کنترل ساواک بود گاهی این کنترل موجب اعتراض مقاماتی از کشورهای خارج شده است.
آمریکاییها برای مقابله با ایران انقلابی، از تعریف برخی مفاهیم و پدیدهها نیز عدول کردند. در همین ارتباط، رفتار دوگانهی آمریکاییها در برابر تروریسم بهصورت واضح و آشکاری در آغاز جنگ ایران و عراق نمایان شد؛ بهنحویکه در مارس ۱۹۸۲ (اسفند ۱۳۶۰) دولت ریگان نام عراق را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف کرد.
سیدجمالالدین اسدآبادی چهرهای است که بهرغم شهرت، برخی زوایای زندگی اش در هالهای از ابهام قرار دارد. ایرانیان او را از اهالی اسدآباد همدان میدانند و افغانیان، زاده اسعدآباد از توابع کنز واقع در شرق کابل معرفی میکنند. به همین دلیل در این که سیدجمال شیعه امامی بوده یا سنی حنفی، اقوال گوناگونی وجود دارد.
سپهبد "علی رزم آرا" در سال1280ش در تهران متولد شد. او نواده یکی از صاحب منصبان قدیمی قورخانه ناصرالدین شاه و فرزند سرهنگ "محمدخان رزم آرا" افسر سابق توپخانه و رئیس مدرسه نظام تهران بود.[1]
یکی از طولانی ترین دوران حکومت پادشاهان قاجار متعلق به ناصرالدین شاه بود چنانکه وی از سال 1264 ق/ 1847م. پس از مرگ محمدشاه تا سال 1313 ق/ 1895 م. که به وسیله میرزا رضا کرمانی به قتل رسید، یعنی حدود پنجاه سال پادشاهی نمود.
مظفرالدین شاه در سفر دوم خود به اروپا در سال ۱۲۷۹ هـ ش در بروکسل بلژیک یک دستگاه اتومبیل کالسکه ای خریداری کرد و در سال ۱۲۸۰ برابر با ۱۹۰۱ میلادی، به ایران آمد که با ذغال سنگ کار می کردند.